My sweet story...

My sweet story...

Thursday, April 3, 2014

Bento Humaira

 Tahun ni Humaira dah start tadika. Agak mencabar juga mula2 nak hantar ke tadika. Minggu orientasi  masih ok lagi. Masuk minggu kedua, mulalah buat hal.. Menangis taknak pergi tadika. Hampir sebulan juga dia menangis setiap pagi. Cikgu nya pun dah faham. Bila mummy hantar pergi tadika, mulalah buat drama. Cikgu dia terpaksa dukung masuk kelas. Huhu..

Now dah ok dah. Bila dah dapat menyesuaikan diri dan ada kawan baru. Belajar rajin2 yer Humaira.. Lagi satu anak dara ni setiap pagi memang nak bawa bekal pergi tadika. Walaupun cikgu provide makanan, tetap nak air tangan mummy juga. So far belum pernah fail lagi menyediakan bekal untuk Humaira..Kadang2 pening juga fikirkan nak masak apa. Dia tak minat mee, bihun goreng, spagetthi dan seangkatan dengannya..Selalunya sediakan kuih. Terpaksalah mummy belajar buat kuih muih..

Antara menu...
 
Karipap

Waffle. Humaira peminat waffle. Dapat juga beli jenama jenama are kan, best sebab kuali ni masak atas dapur gas,


Roti sosej

Apam beras

Apam cornetto. Favorite dia...

Cream puff
Fruit tart
Home made burfer

Puff pastry

Homemade fish ball..Guna ikan tenggiri

3 comments:

:: idzwa :: said...

aaaa...terliur!

adarnadzmie said...

rajin nieda....:)

~ana~ said...

pergh....rajin nya nieda,

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails