My sweet story...

My sweet story...

Tuesday, September 4, 2012

BBQ di kampung

Sehari sebelum raya, sempat lagi buat BBQ kat my hometown di Ipoh. Husband cuma beli 2kg je daging kambing yang dah siap marinate. Kebetulan semua adik beradik saya ada, so kakak dan adik saya, Hanif, top up lagi apa2 yang patut. Menu hari tu, kambing, ayam kampung, sosej, ketam, kentang dan buat salad. Memang puas dapat makan.

Disebabkan mak buyong ni tengah pregnant, jadi tukang pemerhati ajelah. Jadi tugas2 khas, menjaga 2 budak kecik. Humaira dengan sepupunya Khaira. Si Khaira ni memang ligat, beza betul dengan Humaira. 


Terpaksa kepong budak ni tak bagi main dekat api. Bahaya. Ada hati nak meloloskan diri ikut celah2 tiang tu.

Sepupu.., buat masa ni baru dua orang je cucu sebelah emak saya.
Akiviti membasuh sebelum BBQ. Kakak dan adik first saya, Fizi.

Adik no 2 saya merangkap tukang sponser kambing juga. Lepas grad saya pernah kerja di Unisem selama setahun. Now adik saya pula kerja di situ. Boleh pulak anak2 buah saya yang still kerja kt Unisem cam Hanif ni adik saya. Dorang kata muka sama.. Tang mana sama, ntahler..

Si Khaira dapat meloloskan diri untuk bersama Acu

Masa untuk bakar.

Kambing setelah di masak..

Berhenti sekejap untuk berbuka puasa. Lepas berbuka sambung balik BBQ. Kakak saya jemput mertua dan keluarganya datang. Maklumlah, rumah dekat je, sekampung. Tak payah gaduh2 nak balik raya mana dulu. Hehe..

Jadi super daddy sekejap..

7 comments:

~ana~ said...

wah..best nya..ada kambing..:)

selamat hari raya nieda...

mamalieyna said...

best aktiviti beramai2 camni..terasa kemeriahan...lama sungguh rasanya tak berBBQ..huu~

happy la humaira dpt jumpa sepupu tu..^_^

anie said...

baru 2 cucu..pasnie nak masuk 3 la kan....
seronokkan bila kumpul ramai2 mcmnie..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

sedap nyer ada kamping..bsb suka tapi tak boleh makan byk2 nanti sakit kepala.

NzA said...

bestnya sbb ada kambing...feveret akak tu....

ieda said...

saat BBQ lah moment paling seronok .. sama2 masak .. lepas tuu rebut2 makan ;)
memang happening kan
haa tuu siap ada kambing ;)

NonaFauzi said...

naklaaa sikit hihihi

e

nuffnang

Related Posts with Thumbnails