fuhhh...berpeluh nak buat karipap pusing..Karipap biasa pun tak berapa nak terror ada hati wei nak buat karipap pusing..Inti dah seminggu buat, tersimpan dalam frozen je. Terpaksa merajinkan diri untuk buat karipap..
oklah menjadi juga karipap pusing saya. Patutlah kalau jual karipap pusing mahal sedikit berbanding karipap biasa. Agak leceh nak mengguli tepung kemudian kena gelek. Resepi ini saya ambil dari fotopages Rin, senang sebab Rin tunjuk gambar step by step cara buat. Sukatan je saya main hentam, yang penting masa uli kalau doh tidak melekat di tangan pasti menjadi..inti saya lagi suka guna kentang. Bab membuat inti kena menuntut ilmu lagi dengan MIL. Dia punya inti sedap. saya boleh ratah macam tu je kalau MIL buat. Hehe
Saya copy paste gambar step by step dari fotopages RIN.. Klik pada gambar untuk besarkan
Hasil karipap pusng saya..Taraaa. Takdelah cantik macam Rin punya..Satu lagi petua dari MIL, nak masak karipap kena guna api yang perlahan supaya karipap yang digoreng nampak cantik dan warnanya sekata, tidak gelembung. Ada juga hangus sedikit, biasalah ada pembantu kecil
Orang pertama yang cuba masakan mummy tentunya Humaira. Makan bahagian kelim jer. Sedaplah kononnya tu
Muka puas hati dapat makan..Hidung kembang semangkuk..haha
*Masa family saya datang tempohari, saya goreng karipap frozen. Abang ipar saya kata sedap..Hehe kembang u
huhuh..pandai nyer masak!saya ni hurm..masak ala-ala je :)
ReplyDeletepercubaan yang berjaya la nieda.. thumbs up utk awak!!! yey... nnt leh order ye
ReplyDeletehaha..kembang semangkuk hidung humaira....
ReplyDeletepandai buat karipap ye..
anie pandai makan je..hehehe
terror nieda buat karipap ni.. mesti sedap kan..
ReplyDeletebukan senangkan buat karipap..nak2 karipap pusing..huhu..tp tahniah kerana berjaya walaupun pertama kali buat..
ReplyDeleterajin + pandai..mintak ckit!!!!
ReplyDeleterajin dan pandailah...eina kurang sket kalau bab kuih muih ni..hee~
ReplyDeletegood job tu, cantik jer..
mmg leceh buat karipap pusing nie..mak sy n nenek muza kalu buat karipap mesti karipap pusing..lagi satu mak sy ckp kalu goreng karipap tu guna garpu..kalu guna sudip dia senang berderai..cpt rapuh lah dlm kuali tu
ReplyDeleteit seems delicious
ReplyDeletesedaplah nmpknya..nak rasa! :)
ReplyDeletekita mmg gemar sgt karipap pusing..lg sedap yg dipusing dgn karipap biasa..
ReplyDelete*entah bila nk bljr bt karipap..huhu
rajinnyer awakk.. =)
ReplyDeletesy pun rajin gak taw, rajin kopipes resepi.. n rajin makan.. heheheh..
insyaAllah, wanna try ni..
asben suke, tp kena letak isi daging.. heheheh.. =)
cantik la wak...mesti rasa pun sedap
ReplyDeletewaaaa terrornyaaa..suka sgt karipap..hiks..
ReplyDeleteshanggeh lah nieda..sudah berjaya membuat karipap pusing yg memeningkan..gud2...2hands thumb up..
ReplyDeleteooo mcm tu ye..baru lah clear bc entry akk ni..dah fhm dah..
ReplyDeletetgal tgu mood nak buat je ni hehee..
tq kak!
eee..jadi! farah claim fail lagi.kadang2 ok. kadang ko.
ReplyDelete