Sesekali tukar selera, selalunya setiap hari makan nasi waktu berbuka. Kali ni makan laksa request dari hubby. Tiba2 pula dia minta masakkan laksa. Dah lama gile tak masak laksa, hampir 2 tahun rasanya. Sesekali kalau teringin nak makan laksa beli dekat luar, tapi tak boleh lawan ada satu gerai dekat IPOH. Memang sedap..
Suka sayur banyak
Salad dgn timun letak banyak2 dalam kuah laksa mmg sedap..
Sedap nyer .. pandai masak ye.
ReplyDeleteterornye masak..masak laksa pun tau...
ReplyDeletesedapnya. saya ni 'hantu laksa'. kalau buat laksa, mcm tu la ulmanya. pekat je kuahnya...sedap la...alahai, buat saya teringin pula. nak kena buat jugak ni.
ReplyDeletesalam nieda...macamana buat kuah laksa jadi pekat dan color agak coklat...saya buat kuah laksa jadi cair dan color merah...
ReplyDeletewah...sgt terror anda memasak laksa..:)
ReplyDeleteanie: takdelah terror mana..still belajar lagi bab memasak ni
ReplyDeleteFIza: Kalau hantu laksa harus kena buat baru best..
BSB: nieda selalu buat laksa mmg color mcm tu. Kuah pekat warna coklat ikan kena byk, kurangkan cili. Masa buat laksa ni, nieda guna ikan sardin dan kembung yang fresh.
ana: takdelah terror mana, Laksa ni simple je buatnya..main campak2 je bhn2
pndai nieda masak laksa..muza xpernah masak laksa sbb muza xgemar..he he he
ReplyDeletesaya kalau mkn laksa x suka sayur dan timun tu..nyampah tau!! paling suka kalau bawang banyak2..hehehe..apepun, laksa nieda nampak sedap lah...terus teringin...
ReplyDelete