Hari Isnin lepas, masak kebab ayam. Gigih cari resepi di internet, akhirnya jumpa juga dekat satu website mat salleh. Minggu lepas beli dekat PARAM secucuk RM5, mahal tapi sedap. Bila tengok husband dan Humaira suka makan, gigih mummy cari resepi untuk yang tersayang.. Hehe.. Simple je masak guna frying pan
Inilah rupa kebab ayam yang mummy masak..Walaupun rupanya tak menarik tapi daddy kata SEDAP. Buat 6 cucuk, 4 cucuk daddy yang habiskan (termasuk mkn sahur)
Ini mummy punya..
Bergedil, kalau beli dekat area kawasan rumah RM1 seketul, mahal..buat sendiri lagi jimat. Hari tu daddy beli bergedil dekat Puncak, ayam tu dah busuk. Geram betul
Jagung untuk Humaira..Dia memang peminat jagung.
wah....arab lagi hah....ape rempah die nieda.....lieya kalo nak makan kebab style arah yg digrill selalu pegi mr kabab kat putrajaya ni jek laaa...mmg makanan arab.....tapi kalo dpt buat sendiri puas jugakkan...
ReplyDeleteooo si kecik tu peminat jagung yeak.....pandai humaira mkn jagung...
resepi..resepi please..:)
ReplyDeletelame x mkn kebab..teringin gak..huda sedang mencari2 rojak ayam yg sedap.. :)
ReplyDeleteowh kebab... nasib baik ena bukan penggemar kebab tapi hubby suka.. puasa nie baru sekali beli.. tu la kalo dapat buat sendiri lg puas hati kan!.. mcm berdegil tu ena hampir setiap hari goreng sbb hubby memg suka sangat2.. ntah bile dier nak jemu tak tahu..
ReplyDeleteena pun suka gak jagung.. heheh
nk resepi buat kebab tu..tertatik tgk nk try buat
ReplyDeletefuh..rajinnya buat kebab ye..tp tulah..kalo anak2 ngan suami berselera..kita pun bersemangatkan sis..
ReplyDeletemenarik kebab tu nieda. nanti share la resepi..huhu
ReplyDeletenak resipi!!!
ReplyDeletesimple menu nieda kali ni ye..
ReplyDeleteemm kebab tu makan ngn roti arab, sedpnye lah..