Tuesday, October 22, 2013

coklat fondue

Lebihan dari buah masa birthday Firaas tempohari, saya plan nak buat coklat fondue. Alaaa...yang buah celup coklat.Yang tinggal pun buah masam2 je, Strawbery dan kiwi. Grape memang beli banyak hari tu so adalah balance. Mashmallow dgn biskut jejari mmg sentiasa ada stok kat rumah, favorite Humaira.

set ni dari tahun lepas beli di popular tapi tak pernah guna. Packaging cantik, ingatkan kita dapat sebijik macam dalam gambar rupanya nan hado. Terkena mokcik...huhu

inilah rupanya..dalam set tu cuma ads bekas ala ramekins, stand, lilin, 2 batang penyucuk dan buku resepi. Pinggan tu sdn bhd ya..hehe

Model ni baru bangun tido sbb tu muka masam  je

Inilah dinner kami hari Ahad lepas. Bersama fries dan chicken finger

10 comments:

  1. Mcm best je buat gini...nak try la...tp klau guna remekin buh lilin bwahnya..bole ke...?
    Nak cri lah set ni...:-)

    ReplyDelete
  2. Rasanya boleh..sbb bekas ramekins ni boleh bakar atau stim. Cubalah

    ReplyDelete
  3. Syok jugak layan coklat celup-celup ni santai2 with family. Amboi model masam baru bangun tidur, ingatkan kes makan buah masam2 tu :)

    ReplyDelete
  4. Sedap nmpknye tuuu... buah bersalut coklat.. yummy!

    ReplyDelete
  5. meleleh2 air liur akak tgk tu....skrg ni mmg mulut pahit n sgt2 suka mkn buah-buahan....

    ReplyDelete
  6. pakai lilin...tahan tak?? coklat tu lambat beku la kan? coklat tu kena cairkan dulu atau letak je dalam bekas tu pasang lilin kacau-kacau cair dalam tu je???

    ReplyDelete
  7. Bitt...coklat tu kena cairkan dulu secara double boiler..letak lilin supaya cokkat warm and lambat beku

    ReplyDelete