Hari tu tengok blog lieyalatif buat ayam golek, terliur. So apa lagi jom masuk dapur. Kita bakar ayam seekor. Hehe.. lagi satu nak try oven baru boleh tak mengolekkan ayam. Puas hati lah, semalaman perap ayam dengan ketumbar, jintan putih, madu, lada sulah, kicap, halia.
Buat ayam golek ni untuk makan bersama nasi ayam. Tapi orang malas punya style, sup dengan kicap tak buat. Sayur cuma ada timun je. Jadilah.. Tak sempat sebenarnya, tengahari tu nak keluar berfoya2 dengan kawan. Hehe
yeyyyy... husband mekchu pun baru bawak blk oven nih kat rumah.. nak kena golek jugak mcm ni :)
ReplyDeletecam ayam belanda je aku tgk besarnya hihihh, amboi, enjoy tul makan ek, abis tak tu hihi
ReplyDeletewahhh!!... nieda dah cuba buat ayam golek guna oven baru yer... nice...hehe
ReplyDeleteakak lum cuba lagi...haha...
oklah tu nieda..
ReplyDeleteelok jer ayam panggang dlm oven tu..
nieda, sama la dgn ana..kalau buat ayam bakar, part paling malas, nak basuh dulang pembakar..hu3x..
ReplyDeletesalam singgah
ReplyDeletesedapnya nampak ayam tu...
resepi yang betul nya ikut link yang awak bagi tu ke?
Btw..oven tu brand butterfly ke? kalau sama nak tanya awak tentang tahap kepanasan oven tu..tgh tray macam sama je
lama ker nak masak ayam pusing nie?
ReplyDeletenaja:resepi ayam golek tu saya main campak2 je, takde sukatan.. bhn2 ada saya tulis kt entry tu, saya guna oven pensonic.. bakar pada suhu 200c selama sejam..
ReplyDeleteperghhhhhhh sgt terliur ok nieda...muza dah lah suka mkn ayam
ReplyDeleteohoooooooooooooooo...sedap2....lieya buat lagi ari sabtu ari tu...nanti lieya up citer ekekeekekek....
ReplyDelete